ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ

Το Μάιο οι Δήμοι-μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα των Δωρεάν Μαστογραφιών ήταν από το Δήμο Περιστερίου και το Δήμο Ιλίου και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 18 γυναίκες.

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν όπως κάθε φορά στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού»  στην οδό Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του και επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή  στις 9πμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν στο πλαίσιο της πρόληψης εξασφαλίζοντας έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε: «Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σώζει ζωές. Συνεπώς, στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου».