Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει καθημερινά ότι μεριμνά για τους πολίτες αξιοποιώντας δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου με έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και το τοπικό ΚΕΠ Υγείας, υλοποιούσαν Εκστρατεία Πρόληψης Καρδιαγγειακού Κινδύνου. Με σύνθημα «Αγαπώ τον Εαυτό μου – Φροντίζω την Υγεία μου», και στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος υλοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις, Αρτηριακής Πίεσης, Σακχάρου, Χοληστερόλης και Τριγλυκεριδίων στους κατοίκους της πόλης. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα από τις 25 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2018 και εξετάστηκαν 123 πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε «Τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ έχουν ενεργό συμμετοχή στην προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσω της πρόληψης. Στόχος μας είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος των πολιτών για τη διατήρηση της καλής υγείας. Παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις έγκυρου διαγνωστικού ελέγχου προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία και η ανταπόκριση των δημοτών είναι πολύ θετική.»

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παντελιάς ο οποίος τόνισε ότι: «H πρόληψη και η προαγωγή υγείας αποτελούν τη βασική προτεραιότητα στον άξονα της Υγείας της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας. Εξάλλου η ευημερία των κατοίκων μίας πόλης επηρεάζεται από το υγιές και βιώσιμο περιβάλλον που εξασφαλίζει η πόλη προς τους κατοίκους της. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της παραπάνω δράσης και ιδιαίτερα τους εθελοντές Ιατρούς της πόλης μας, που ήταν πολύτιμοι αρωγοί.»

Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή των Εθελοντών Ιατρών και ειδικότερα του κ. Γεωργούση Γεώργιου Παθολόγου στο Δημοτικό Κατάστημα των Αγίων Αναργύρων και της κ. Κατσαούνη Παναγιώτας στο Δημοτικό κατάστημα του Καματερού, οι οποίοι ήταν παρόντες κατά την διάρκεια του προγράμματος και έδιναν κατευθυντήριες οδηγίες στους εξεταζόμενους.