Η Ημερίδα με θέμα την υγεία της σύγχρονης γυναίκας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, από το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του τμήματος Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν γυναίκες όλων των ηλικιών, καθώς τα θέματα ευρύνονταν από την έναρξη της εφηβίας, με μέγάλη έμφαση στην πρόληψη από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, την προφύλαξη και την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στις νεαρές ηλικίες και επεκτάθηκε στη ζωή της ενήλικης πια γυναίκας, παρουσιάζοντας συμπτωματολογία πιθανών παθήσεων και ασθενειών, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω.

Οι παρευρισκόμενοι, μετά το πέρας της ημερίδας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν προσωπικά με τους εισηγητές ιατρούς, οι οποίοι κατάφεραν να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα, ακούγοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες, και το σπουδαιότερο όλων, να κατανοηθεί ουσιαστικά η σπουδαιότητα του να φροντίζει μια γυναίκα του εαυτό της και να παροτρυνθεί να θέσει στο πρόγραμμα της ζωής της τον τακτικό και ολοκληρωμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο ( Check up )

Ο Δήμος Ωρωπού και το ΚE.Π. Υγείας Ωρωπού ευχαριστούν για την υπέροχη συνεργασία τους : Σαλαμαλέκης Γ., Γραμματικάκης Ι., Μαρουδιάς Γ., Μπρόζου Μ., Παρθένης Χ., Βενιζέλου Δ. και Ρήγος Ι.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού