Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στις 19:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λαγκαδά, η Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «ΚΕΠ Υγείας και προληπτική ιατρική», του Δήμου Λαγκαδά, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λαγκαδά.

Συνεργάτες του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενημέρωσαν τους δημότες του Δήμου Λαγκαδά, για την λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας και την πρόληψη σημαντικών παθήσεων.

Το ΚΕΠ Υγείας που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο διάστημα στον Δήμο Λαγκαδά είναι ένα από τα 14 της χώρας. Πρόκειται για μια νέα δημοτική δομή με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας και την ενημέρωση των Δημοτών για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά Ελπινίκη Ανδρεάδου, έθεσε τον κεντρικό άξονα της νέας δομής, τονίζοντας ότι το βασικό μήνυμα των ΚΕΠ Υγείας είναι η πρόληψη «Για τη νέα Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, η πρόληψη είναι στόχος γιατί είναι ο πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας».

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά στον χαιρετισμό του, τόνισε την μεγάλη ευθύνη που φέρει πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί προστατευτικά για τους Δημότες προβλέποντας, κατανοώντας και καλύπτοντας βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους.

«Προτεραιότητα ενός σύγχρονου Δήμου οφείλει να είναι η λειτουργία των κοινωνικών του δομών και η συνεχής βελτίωση και ενίσχυση του τομέα πρόνοιας. Πρόθεσή μας είναι οι κοινωνικές δομές που βρίσκονται ήδη σε πλήρη λειτουργία στον Δήμο Λαγκαδά – το Κοινωνικό Φαρμακείο, Ιατρείο, Παντοπωλείο, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – να ενισχύονται συνεχώς μέσα από νέες πρωτοβουλίες. Σε αυτή την κατεύθυνση προχωρούμε για πρώτη φορά στη σύσταση ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας, στοχεύοντας στην ενημέρωση των συνδημοτών μας με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.»

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Διευθυντή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σωτήρη Παπασπυρόπουλου, του Επιστημονικού Υπεύθυνου των ΚΕΠ Υγείας Γιώργου Κορμά και του γαστρεντερολόγου Ανδρέα Νάκου, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να συνομιλήσουν με τους συνδημότες μας που θέλησαν να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα.

imerida-lagadas-2

imerida-lagadas-3

imerida-lagadas-4

imerida-lagadas-5

imerida-lagadas-6

imerida-lagadas-7