Γ. Πατούλης: «Το Δίκτυο μας ιδιαίτερα υπό τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, συνεχίζει τις δράσεις Α-Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ σε κάθε σημείο της χώρας».

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 16 Μαΐου το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ στο προσεχές διάστημα θα λάβουν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 100 ενώ ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών δημοτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας, αρμόδιος σε θέματα Υγείας, κ. Παναγιώτης Νώτας δήλωσε: «Ως Αντιδήμαρχος Φλώρινας, υπεύθυνος σε θέματα Υγείας, χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση με θέμα: Α’ Βοήθειες-Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Μεταφέρω, επίσης, τους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας, Βασίλη Γιαννάκη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η επικινδυνότητα. Φιλοσοφία μας στο Δήμο Φλώρινας είναι ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι χρήσιμος πολίτης. Πιστεύω ότι η σημερινή διαδικτυακή ημερίδα θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για θέματα Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ. Με τις σκέψεις αυτές ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους διοργανωτές και την εισηγήτρια, κα Λογοθέτη, και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης. Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες σε κάθε σημείο της χώρας μας, να λάβουν βασικές γνώσεις ώστε να σωθεί μια ζωή. Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο παρέχοντας δράσεις ενημέρωσης και προληπτικού χαρακτήρα, ακόμη και απομακρυσμένα λόγω των συνθηκών, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας».