Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 9 Μαΐου διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), λαμβάνοντας και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής με συμμετοχή 120 πολιτών. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις στο μέλλον.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου για το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου, για  την μεγάλη ανταπόκριση που έτυχε   το διαδικτυακό σεμινάριο  Α’ Βοηθειών  “η γνώση σώσει ζωές”, που διοργάνωσε ο Δήμος μας   με την συνεργασία  του Ελληνικού Διαδημοτικού  Δικτύου Υγιών Πόλεων και τους διασώστες της εθελοντικής  διασωστικής  ομάδας  κρίσεων  ΕΔΟΚ. Η ενημέρωση  των πολιτών αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση απέναντι στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Οι βασικές γνώσεις  Α’ Βοηθειών που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Σκοπός του Δήμου μας είναι να συμβάλει και σε άλλες παρόμοιες δράσεις αυτήν την περίοδο της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και συμμετείχαν στο σεμινάριο».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ  και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης,   δήλωσε:  «Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις  προληπτικού χαρακτήρα. Ο μεγάλος αριθμός των δημοτών που παρακολούθησαν αυτή τη δράση δηλώνει πως εμπράκτως διαδίδεται το μήνυμα της ευαισθητοποίησης. Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες».

Τη δράση χαιρέτησε ο κ. Ανδρέας Σκούπουρας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπονίων Νήσων και Πολιτικός υπεύθυνος για την υλοποίηση των προγραμμάτων του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ και η κα Αικατερίνη Λάσκαρη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη στο τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.