Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο

Δήμο Κ. Νευροκοπίου

 

Γ.Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 07 Μαρτίου,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Αντιδήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κος Αμαραντίδης Ανδρέας δήλωσε ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Α’ βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στο Δήμο σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων επισημαίνοντας την αναγκαιότητα πραγματοποίησης και άλλων δράσεων προαγωγής της υγείας των δημοτών.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάγκη για γνώσεις που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή».