Γ. Πατούλης: «Το Δίκτυο μας, στο πλαίσιο της προαγωγής της υγείας του πληθυσμού, ιδιαίτερα υπό τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, συνεχίζει το έργο του σε κάθε σημείο της χώρας».

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 21 Μαρτίου το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ στο προσεχές διάστημα θα λάβουν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 250 ενώ ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών δημοτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Δια Βίου Μάθησης Χριστόφορος Σιαφάκας,  δήλωσε σχετικά: «Η γνώση A’ Βοηθειών, αποτελεί  σπουδαία επιλογή και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Η  ευαισθητοποίηση των δημοτών  μας στο συγκεκριμένο σεμινάριο μας δίνει το μήνυμα  για την συνέχιση αναλόγων δράσεων αλλά και  την ελπίδα για συνεργασία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης. Δίνει την ευκαιρία σε  όλους τους πολίτες να λάβουν βασικές γνώσεις ώστε να σωθεί μια ζωή. Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο παρέχοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, ακόμη και απομακρυσμένα λόγω των συνθηκών, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας».