Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας, και την Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αττικόν» – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», οργάνωσε σήμερα 8 Μαίου 2017 δύο ιατρικές ομιλίες για τους μαθητές του πρώτου και τρίτου Λυκείου Ηλιούπολης.

Ομιλητής ήταν ο ιατρός κ. Γεώργιος Σαλαμαλέκης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Συνεργάτης της Γ΄Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν «Αττικόν», τον οποίο ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για την παρουσίαση των θεμάτων.

Οι ομιλίες αφορούσαν: α) Τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και το εμβόλιο κατά του καρκίνου. β) Την αντισύλληψη.

Είναι δυο πολύ σημαντικά ιατρικά θέματα που ο ιατρός ανέπτυξε με τον καλύτερο
και κατανοητότερο τρόπο.

Παρ όλο που η σχολική χρονιά τελειώνει, τις ομιλίες παρακολούθησαν συνολικά περίπου 500 μαθητές και πολλοί καθηγητές.

Ο επίλογος των σημερινών ομιλιών είναι: ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος στις ηλικίες από 11 έως 26 ετών σε συνδυασμό με το τεστ ΠΑΠ, όπως απαραίτητη είναι και η αντισυλληπτική προφύλαξη και προστασία. Θέματα τα οποία ο ιατρός ανέπτυξε στην ομιλία.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους διευθυντές και τους καθηγητές των δύο Λυκείων για την βοήθεια και την στήριξη που μας παρείχαν.

Να συγχαρώ επίσης τους μαθητές που με πολύ προσοχή και σεβασμό στον ομιλητή παρακολούθησαν τις ομιλίες. Επίσης να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του ΕΔΥΠΥΥ για την άριστη συνεργασία μας.

Το φθινόπωρο θα γίνουν παρόμοιες δράσεις ενημέρωσης και στα υπόλοιπα Λύκεια της πόλης μας.