Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

 

Γ.Πατούλης: «Η πρόληψη και η διασφάλιση της υγείας των παιδιών ξεκινάει από την σωστή ενημέρωση»

 

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 25Ιανουαρίου το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλους ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα το «ΑΛΚΟΟΛ», ενώ ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, εκπαιδευτικών και γονέων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ».

Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Ακόμα μία ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ομιλία του παιδιάτρου-εντατικολόγου κ. Αναστάσιου Χατζή με θέμα το αλκοόλ προσέφερε πολύτιμη γνώση σε όλους μας. Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί δίχτυ ασφαλείας για την προστασία των παιδιών μας από τη μάστιγα της εξάρτησης. Στην ενδυνάμωση των γονέων πρόκειται να συμβάλουν και οι διαδικτυακές συναντήσεις της σχολής γονέων τις οποίες προγραμματίζουμε».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, με τη συμμετοχή του στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Δικτύου, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ως εργαλείο ενημέρωσης αλλά και πρόληψης όλων των πολιτών. Η 2η ενότητα με θέμα το ΑΛΚΟΟΛ αποτελεί ένα μείζον αλλά και επίκαιρο θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Η υιοθέτηση υγιούς συμπεριφοράς ως προς τον τρόπο ζωής ξεκινά από μικρή ηλικία και τη γνώση γι’ αυτό μπορούν να τη μεταφέρουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Ως Δίκτυο προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού προσφέροντας επιστημονική ενημέρωση μέσω των 7 θεματικών ενοτήτων του προγράμματος Αγωγή Υγείας για Παιδιά».