Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Γ. Πατούλης: «Οφείλουμε να προετοιμάσουμε και να προστατεύσουμε τα παιδιά απο κινδύνους υγείας»

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Την πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα το «ΚΑΠΝΙΣΜΑ», παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη συζήτηση τόσο γονείς και εκπαιδευτικοί της πόλης όσο επιστήμονες του χώρου της υγείας. Επιπλέον συμμετείχαν τα στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και του ΕΔΔΥΠΠΥ,  η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη, στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το θέμα που θα ακολουθήσει είναι το «ΑΛΚΟΟΛ».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ιατρός κ. Χρήστος Βασιλείου, τονίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης τοπικών δράσεων που αναδεικνύουν το ρόλο των επαγγελματιών της υγείας, των γονέων και των εκπαιδευτικών και την ανάγκη συνεργασίας όλων για την  εκπαίδευση των παιδιών σε συμπεριφορές που προάγουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους ως ενήλικες του αύριο.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, με αφορμή την έναρξη του διαδικτυακού σεμιναρίου Αγωγής Υγείας για Παιδιά, δήλωσε ότι η προαγωγή της Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο. Κάθε δράση, κάθε συνεργασία έχει γνώμονα την ανάπτυξη ενός κοινωνικού πεδίου στην πόλη που να μπορεί να υπόσχεται και να παρέχει συνεχώς ένα καλύτερο επίπεδο ζωής για όλους. Και ιδιαίτερα τους νέους.

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη προλόγισε το νέο πρόγραμμα του Δικτύου που σκοπό έχει την προαγωγή υγείας των παιδιών και τη σημασία της έγκαιρης διαμόρφωσης στάσης ζωής σε θέματα πρόληψης και διατήρησης της υγείας. Επιπλέον μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη ο οποίος αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τον κ. Χατζή για τη σπουδαία συνεργασία, συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Αγ. Βαρβάρας κ. Βασιλείου για τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα και δήλωσε: «Είναι σπουδαίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ να στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια της πρόληψης, σε συνεργασία με ειδικευμένους συνεργάτες. Στόχος αυτού του νέου διαδικτυακού προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων σε θέματα προαγωγής υγείας των παιδιών.» Τέλος η κα Μαρία Αϊδίνη ευχήθηκε εκ μέρους του Προέδρου Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο.