Γ. Πατούλης: «Οφείλουμε να ενημερώνουμε εγκαίρως όλους τους πολίτες της χώρας σχετικά με τη σημασία των εμβολιασμών και την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών».

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής όπως και συλλόγων γονέων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Σαρωνικού, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» οργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με την ευγενική χορηγία της Pfizer, Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Σαρωνικού.

Η διαδικτυακή ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, σε νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών της περιοχής αλλά και σε μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος κ Πατσιαούρας Ηλίας ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα θέση η αλλαγή τρόπων συμπεριφοράς και στάση ζωής μέσα από δράσεις αγωγής, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ομάδων του πληθυσμού και κυρίως των παιδιών με σκοπό τη δημιουργία μιας γενιάς καλύτερα ενημερωμένης αναφορικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και με τα οφέλη των εμβολίων. Ευχήθηκε η δράση αυτή να μπορέσει να πραγματοποιηθεί σύντομα δια ζώσης.

Η κα. Ευθυμία Γιαννιτσιώτη, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια Δ’ Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» μίλησε για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τους κινδύνους που προκαλούνται από την αλόγιστη χρήση τους. Επισήμανε τα οφέλη του εμβολιασμού μέσω επιστημονικών αναφορών, όπως και την αναγκαιότητα των μέτρων υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στη συνέχεια η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, αναφέρθηκε στην εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών στα πλαίσια του Π.Ο.Υ. Έπειτα παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό e-bug καθώς και το παιδικό παραμύθι “Ποιος παγίδεψε την Πεννυ-Κιλλίνη” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Στην ημερίδα συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία αφού ευχαρίστησε συμμετέχοντες, ομιλητές και τα στελέχη του Δήμου δήλωσε: «Η ενημέρωση για την προστασία κατά των λοιμώξεων καθώς και για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αποτελούν καίρια ζητήματα ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που διανύουμε». Επιπρόσθετα, η κα Μαρία Αϊδίνη αναφέρθηκε στις παροχές υπηρεσιών πρόληψης και προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου των ΚΕΠ Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, δήλωσε: «Μέσω της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» που ξεκίνησε πριν 7 χρόνια και πραγματοποιείται ακόμη σε συνεργασία με τους ΟΤΑ – μέλη μας, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη γνώση τόσο στα παιδιά μέσω των εκπαιδευτικών και των παιδαγωγών αλλά και σε όλους τους δημότες. Ως Δίκτυο στοχεύουμε να φτάσει η έγκυρη πληροφορία σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τις συνέπειες από την αλόγιστη χρήση τους καθώς και για τη σωστή λήψη των μέτρων υγιεινής ενάντια στις λοιμώξεις, σε όλους τους συμπολίτες μας. Επιπλέον αποτελεί μείζων θέμα, τώρα περισσότερο από ποτέ, η σημασία των εμβολιασμών, οφείλουμε λοιπόν, να ενημερώνουμε εγκαίρως όλους τους Δημότες της χώρας».

Στην ημερίδα συμμετείχαν διαδικτυακά, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ράπτη Δήμητρα, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής και μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Σαρωνικού.