Γ. Πατούλης: «Οι δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου είναι καθοριστικές για την υγεία των πολιτών»

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 30 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 85 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Ιωάννη Οκταποδά, Χειρ. Ορθοπεδικού. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γεώργιος Παπανικολάου, αναφερόμενος στη δράση , τόνισε την σημασία του τακτικού προληπτικού ελέγχου για ζητήματα υγείας που μπορούν να εξελιχθούν σε χρόνια και δήλωσε : «Στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο και μέσα από δράσεις σαν αυτή επιτυγχάνουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την υγεία. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο «Πεταλούδα» που μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας και επεσήμανε: «Σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και τους δήμους- μέλη μας προσπαθούμε διαρκώς για την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διεξαγωγή δράσεων με προληπτικό χαρακτήρα. Η οστεοπόρωση είναι εξαιρετικά σοβαρή ασθένεια, η οποία δε γίνεται ορατή παρά μόνο εάν προκύψει κάποιο κάταγμα. Η πρόληψη είναι αναγκαία αν θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία μας, για αυτό και το Δίκτυο προσφέρει τη συγκεκριμένη δράση σε όλους τους ενδιαφερόμενους δήμους».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.