Γ. Πατούλης: «Με γνώμονα την υγεία των πολιτών συνεχίζουμε τις δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου»

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 4 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 71 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Αθανάσιο Μήτσιου, Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η Προϊσταμένη Υγείας Μεταμόρφωσης κα Ρούσσου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διοργανώσαμε στο Δήμο μας τη δράση μας με τις εξετάσεις οστικής πυκνότητας, ως συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που αφορούν στην υγεία. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η  δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οι συμπολίτες μας προσήλθαν να εξεταστούν. Αυτή η ανταπόκριση μας «δεσμεύει» για την επανάληψη αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη αποτελεί βασικό συστατικό για την ευεξία και την υγεία των πολιτών. Το Δίκτυο μέσα από την πολυετή συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» εξασφαλίζει την ενημέρωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο όλων των δημοτών. Η οστεοπόρωση είναι μία ασθένεια που δε γίνεται νωρίς αντιληπτή, για αυτό και εμείς σε συνεργασία με το Δήμο Μεταμόρφωσης συνεχίζουμε ακάθεκτοι τους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα:

www.facebook.com/osteocaregr

www.youtube.com/osteoporosisgr

www.twitter.com/osteocaregr

www.instagram.com/petalouda_team

https://www.linkedin.com/company/osteocaregr