Γ. Πατούλης: «Οι προληπτικοί έλεγχοι αποτελούν βασικό πυλώνα της διατήρησης της καλής υγείας»

Ο Δήμο Αγίων  Αναργύρων- Καματερού σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 20 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 75 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Χαράλαμπου Μασούρα, Ενδοκρινολόγου. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο κος Σταύρος Τσίρμπας, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού δήλωσε: «‘Εχοντας ως βασική προτεραιότητα την προαγωγή της υγείας των πολιτών και την ευημερία της πόλης μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε διατομεακές δράσεις για την πρόληψη της υγείας. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης συμβάλλουν στην προφύλαξη από σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών μας ενώ παράλληλα δημιουργούμε μία ασπίδα προστασίας για όλους».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Ευχαριστούμε το Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού και τους συνεργάτες μας στο Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» για τη διεξαγωγή της δράσης, με γνώμονα πάντα την ευζωία των δημοτών. Είναι εξέχουσας σημασίας το γεγονός πως σημαντικό μέρος των δημοτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και απέδειξε με αυτό τον τρόπο, την αναγκαιότητα διεξαγωγής προληπτικών εξετάσεων. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας με συμμάχους τους Δήμους- μέλη μας, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι συμπολίτες μας από τις δωρεάν προληπτικές μετρήσεις».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.