ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O Δήμος Παλλήνης στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητα με  υπέρηχο πτέρνας την εβδομάδα  18 έως   23 Νοεμβρίου, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης .

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν  από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας  στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Παλλήνης και εξετάστηκαν περίπου   350 άτομα γυναίκες και άντρες.

Το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε και φέτος μεγάλη επιτυχία προσφέροντας μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού για την οστεοπόρωση.   Γυναίκες και άντρες του Δήμου μας ανταποκρίθηκαν  ικανοποιητικά, αγκαλιάζοντας  με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Ο Δήμος Παλλήνης ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου για όλους τους πολίτες ανάλογα με την ηλικία και τις εξετάσεις που προβλέπονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ.