Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικού χαρακτήρα σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας διοργάνωσε από 5 έως και 9 Μαρτίου 2019 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με στόχο τη πρόληψη και την διάγνωση προβλημάτων που σχετίζονται με την οστεοπόρωση.

Εξετάσθηκε ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του Δήμου,164 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι 106 βρέθηκαν να πάσχουν από οστεοπενία, 57 από οστεοπόρωση και μόνο 1 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ  τόνισε τη μεγάλη σημασία υλοποίησης των προληπτικών προγραμμάτων που γίνονται στον δήμο και ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν όπως επίσης και το ΕΔΔΥΠΠΥ για τη δυνατότητα που παρέχει στο δήμο εξέτασης των πολιτών μέσω της προσφορά του μηχανήματος SAHARA που επιτρέπει τη μέτρηση οστικής πυκνότητας. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου της οστεοπόρωσης τόνισε πως έχει μεγάλη σημασία αφού πια φαίνεται ότι αφορά ένα μεγάλο αριθμό πληθυσμού και για τον δήμο η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των κατοίκων του  αποτελεί προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής κ/ος Μηνόπουλος, ιατρός Ρευματολόγος εξήρε τον ρόλο της πρόληψης και ευχαρίστησε το ΕΔΔΥΠΠΥ που στηρίζει τους Δήμους -μέλη στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε πως ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι για πολλά νοσήματα απαραίτητος και σκοπός του Δικτύου είναι η διατήρηση της υγείας των πολιτών πριν να εκδηλωθεί νόσος.