Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση στις 07 Μαΐου 2017 από το Δήμο Μεταμόρφωσης, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την συμμετοχή της Πνευμονολόγου Έλενας Χρυσικοπούλου- Καλαφάτη.

Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 45 ενδιαφερόμενους στο Α’ Κ.Α.Π.Η. Μεταμόρφωσης, σε καπνιστές άνω των 40 ετών από την Ιατρό Πνευμονολόγο. Από τα άτομα που εξετάστηκαν 11 διαγνώστηκαν με αποφρακτικό σύνδρομο, 13 άτομα με άσθμα, ενώ 21 άτομα είχαν φυσιολογική τιμή.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνει συχνά προσυμπτωματικούς ελέγχους στους δημότες για διάφορα νοσήματα. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, στις 07/05/2017 έγινε προσυμπτωματικός έλεγχος για ανίχνευση πνευμονολογικών νοσημάτων σε καπνιστές άνω των σαράντα (40) ετών στο Α’ ΚΑΠΗ.

Ευχαριστούμε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γ. Πατούλη που προωθεί την προληπτική ιατρική στους Δήμους. Επίσης ευχαριστούμε το προσωπικό του τμήματος προάσπισης και προαγωγής Δημόσιας Υγείας για την συνέπεια, την υπευθυνότητα και την προθυμία με την οποία ασκούν το έργο τους, καθώς και την Πνευμονολόγο, κυρία Χρυσικοπούλου για την συμμετοχή της.