Γ.Πατούλης: «Με πείσμα και με θέληση συνεχίζουμε δυναμικά την πορεία του Δικτύου μας και αυτή τη χρονιά έχοντας συνοδοιπόρους στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του πρώτου, για το 2022, Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ, της Επιστημονικής Επιτροπής, αλλά και Πολιτικοί Εκπρόσωποι από Δήμους της Χώρας, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου. Το φλουρί κέρδισε η κα. Ελευθερία Ζωγοπούλου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων στο ΕΔΔΥΠΠΥ, ενώ το δώρο για την τυχερή που πέτυχε το φλουρί στην κοπή της πίτας του Δικτύου ήταν 1 smartwatch . Επιπλέον κληρωθήκαν διαδικτυακά 6 δώρα για τους ΟΤΑ μέλη του Δικτύου μας με όφελος προσυμπτωματικού ελέγχου για τους εξής Δήμους: Δήμο Τεμπών, Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, Δήμος Σερβίων, Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Δήμο Τανάγρας και Δήμο Γαλατσίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε, το νέο έτος για το ΕΔΔΥΠΠΥ και τους 239 Δήμους-μέλη, να είναι ελπιδοφόρο και εποικοδομητικό, με νέες εκστρατείες ενημέρωσης και πρόληψης για τους δημότες μας, με εύρος προγραμμάτων και δράσεων που σκοπό έχουν να παρακινούν και να ευαισθητοποιούν τους πολίτες.

Ο κ.Γιώργος Πατούλης συγκεκριμένα τόνισε: «Ευχόμαστε τη νέα χρονιά, η μεγάλη υγειονομική κρίση που έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα εδώ και τρία χρόνια να σημάνει τέλος. Είμαστε εδώ και δεσμευόμαστε και φέτος να σταθούμε αρωγοί σε όσους έχουν ανάγκη. Μέσα από το ΕΔΔΥΠΠΥ αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τους συμπολίτες μας και ο σκοπός μας είναι η προστασία της υγείας τους, αλλά και να εντοπίσουμε έγκαιρα ομάδες του γενικού πληθυσμού που μπορεί να κινδυνεύουν από σοβαρά νοσήματα. Τέτοια προγράμματα είναι η Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης “Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά” , το Πρόγραμμα Πρόληψης της Οστεοπόρωσης, το Πρόγραμμα Ψηφιακών Μαστογραφιών. Για την καλύτερη υλοποίηση των Προγραμμάτων αυτών, δημιουργήθηκε το 2014 το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ). Τα ΚΕΠ Υγείας που έχουν ιδρυθεί μέχρι σήμερα είναι 151 Πανελλαδικά με πάνω από 600.000 πράξεις για τους ωφελούμενους δημότες και 126.000 εξετάσεις Προσυμπτωματικού Ελέγχου για το έτος του 2021».

Το ΕΔΔΥΠΠΥ από το 2005 που δημιουργήθηκε, μέχρι και σήμερα συνεχίζει την ανοδική πορεία του και τη φετινή χρονιά με καινούρια προγράμματα και νέες δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας που έχουν όφελος να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος Α’ και Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ι. Φωστηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Β’ και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ι. Λώλος, ο Γενικός Γραμματέας και Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Ν.Μπάμπαλος, ο Αναπ. Γενικός Γραμματέας και Αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Η.Τιτόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας και Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ε. Κούλης, η Ταμίας και Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κα. Α. Γ. Πάσχου, ο Αναπ. Ταμίας και Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Π. Γιατζίδης, ο Γεν. Γραμματέας Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ κ. Ε.Ρεστέμης, η Δημ. Σύμβουλος Καρύστου και μέλος του Δ.Σ κα. Μ.Λ. Βερούχη, η Δημ. Σύμβουλος Καρύστου , ο Δημ. Σύμβουλος Διδυμότειχου και μέλος του Δ.Σ κ. Π. Πατσουρίδης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Φερών και μέλος του Δ.Σ κ. Χ. Βαλκάνης. Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου και Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Ι.Λαδόπουλος, η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μ. Αϊδίνη, η Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ στο ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ για τα Εθνικά Δίκτυα κα. Ν.Παπαθανασοπούλου και ο Συντονιστής του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις της Περιφέρειας Αττικής ο κ.Σ.Παπασπυρόπουλος. Από τη Συμβουλευτική Επιτροπή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερό ο κ. Ν.Παντελιάς, η Πρόεδρος και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Παπάγου-Χολαργού-Αγ. Παρασκευής- Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής κα. Γ.Πίσπα, η Κοινοτική Σύμβουλος του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού-Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής κα. Ν. Λάβδα

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών ο κ. Ανδρέας Λεωτσάκος και η Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης η κα. Μ.Κουρή, καθώς επίσης και τα στελέχη των Κεντρικών Γραφείων του ΕΔΔΥΠΠΥ, της Κεντρικής Δομής και του Πιλοτικού Προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας που παρέστησαν στη κοπή της πίτας.

Ακόμα παρέστησαν διαδικτυακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ.Γ.Κεχρής, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ι.Τούντας και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, συνδέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ.Θωμάκος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γ.Σταμούλης, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γ.Μανώλης, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ι. Καϊτετζίδης, η κα Α. Πρίντεζη Αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, η κα Α. Σοφία Αντιδήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, ο κ. Γ. Πατεριμός Αντιδήμαρχος Χίου, ο κ. Ι. Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, ο κ. Γ. Μπεκιάρης Αντιδήμαρχος Περιστερίου, ο κ. Γ. Καλαμπαλίκης Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, ο κ. Δ. Ευαγγέλου, Αντιδήμαρχος Αρταίων, η κα Α. Γκιζελή, Αντιδήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, η κα Γ. Σκιαδοπούλου Αντιδήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, ο κ. Π. Νώτας Αντιδήμαρχος Φλώρινας, ο κ. Σ. Τσιπουράκης, Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, η κα Θεοδώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου Αντιδήμαρχος Πάρου, η κα Σ. Χονδρογιάννη Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων, η κα Κ. Ανδρέου Αντιδήμαρχος Παιανίας,

Συμμετείχαν διαδικτυακά Πολιτικοί και Υπηρεσιακοί Εκπρόσωποι από τους Δήμους:

Αγ.Βαρβάρας, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αναργύρων -Καματερού, Άγ. Δημητρίου, Αγρινίου, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αρταίων, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δάφνης-Υμηττού, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Έδεσσας, Θέρμης, Ιλίου Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κιλελέρ, Κορίνθου, Λαρισαίων, Μεταμόρφωσης, Μεγαρέων, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Νέας-Σμύρνης, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Παιανίας, Παπάγου-Χολαργού, Πάρου, Πέλλας, Περιστερίου, Πετρούπολης, Πύδνας Κολινδρού, Πυλαίας-Χορτιάτη, Σαλαμίνας, Σύρου-Ερμούπολης, Τεμπών, Φιλοθέης-Ψυχικού, Φλώρινας, Χαλκιδαίων, Χίου, και Ωρωπού.