Γ. Πατούλης: «Όλοι μαζί προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο, δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά».

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας των Συντονιστών των Δήμων του ΕΔΔΥΠΠΥ στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια 2022».

Στόχος ήταν η ενημέρωση και η παρουσίαση του προγράμματος της εκστρατείας που συνεχίζει για 9η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τα μέλη του Δικτύου μας. Στην εποχή μας, όπου διάφορες ασθένειες έχουν επανέλθει ή έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, το Δίκτυό μας επιστρατεύει κάθε μέσο για την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση του κοινού ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία.

Επιπλέον, με εκτεταμένη προσπάθεια μέσα από διανομή εκπαιδευτικού υλικού, δράσεων και διαδικτυακών ημερίδων, υποστηρίζεται η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων. Έτσι, ενισχύοντας την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μείωση της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών καθώς και για τη μέγιστη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Η συνάντηση εργασίας έγινε παρουσία του προέδρου του Δικτύου και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη ο οποίος δήλωσε: «Για 9η συνεχόμενη χρονιά και σε συνεργασία με τα μέλη του Δικτύου μας, οργανώνουμε δράσεις, όπως αυτή, για την ενημέρωση των πολιτών και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με συμμάχους εσάς, γιατί πιστέψατε στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ενημέρωση του πληθυσμού» .

Συμμετείχε, επίσης, η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία συντόνισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Δήμων για την καθολική συνεργασία τους, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του σκοπού της εκστρατείας. Επιπροσθέτως, εξέφρασε την πρωτοβουλία του Δικτύου για τη διεξαγωγή διαγωνισμού στα σχολεία με την επιβράβευση των παιδιών, κατά κύριο λόγο, και των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του επικείμενου 18ου ετήσιου Συνεδρίου του Δικτύου.

Το παρόν έδωσε και η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου από την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, που μετέφερε την επιστημονική της γνώση πάνω στον τομέα του εμβολιασμού και ενθάρρυνε τους δήμους να συνεχίσουν τις συντονισμένες προσπάθειες για την άμεση ενημέρωση των πολιτών.

Στη συζήτηση συμμετείχε η κυρία Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο ΕΔΔΥΠΠΥ, η οποία αναφέρθηκε στους σκοπούς του προγράμματος και παρουσίασε, εκτενώς, τα αποτελέσματα και τα σχόλια των ΟΤΑ- μελών από την ενδιάμεση αξιολόγηση της ημερίδας που είχε ως θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια 2022». Παρόντες στη συνάντηση εργασίας ήταν Πολιτικοί Εκπρόσωποι & Συντονιστές από τους ακόλουθους ΟΤΑ-Μέλη:

Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολης, Αλμωπίας, Αμαρουσίου, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Ανατολικής Σάμου, Ασπροπύργου, Αργοστολίου, Αχαρνών, Βέροιας, Γαλατσίου, Δάφνης- Υμηττού, Δελφών, Διρφύων- Μεσσαπίων, Δυτικής Σάμου, Ερέτριας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου Αττικής, Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Ιλίου, Ιωαννιτών, Καλαμαριάς, Καλλιθέας, Καρύστου, Λαγκαδά, Λαρισαίων, Λήμνου, Λυκόβρυσης- Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου- Ταύρου, Ξηρομέρου, Ξυλόκαστρου- Ευρωστίνης, Ορεστιάδας, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου- Χολαργού, Πετρούπολης, Πύδνας- Κολινδρού, Πυλαίας- Χορτιάτη, Πύργου, Σαρωνικού, Σπάτων- Αρτέμιδας, Φαρκαδόνας, Χαϊδαρίου, Χίου και Ωρωπού.