Γ.Πατούλης: «Παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που βιώνουμε στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας με έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με στόχο την πρόληψη».

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τα  110 άτομα, ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Οστεοπόρωση, Ινομυαλγία και  Ρευματικά Νοσήματα», το οποίο οργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της έγκαιρης ενημέρωσης για την οστεοπόρωση. Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου ήταν  να ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα τους συμπολίτες μας σε όλα τα καίρια ζητήματα αυτών των ασθενειών. Συζητήθηκαν και τέθηκαν ερωτήματα για  ζητήματα φαρμακευτικής αγωγής, καθημερινής διαβίωσης, διαχείρισης αλλά και της πρόληψη τους.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Προέδρος του Συλλόγου «Πεταλούδα» κα Μέμη Τσεκούρα, η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ομιλητές και έκανε αναφορά για το έργο και τη δράση του Συλλόγου «Πεταλούδα», μέσω οπτικοακουστικού υλικού. Ακόμα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ .Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής για την εξαιρετική συνεργασία.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο  χαιρετισμός  μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη ,ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μέσω της σωστής ενημέρωσης,  δίνεται η δυνατότητα να προωθήσουμε έναν υγιή τρόπο ζωής, που θα θωρακίσει την σκελετική -και όχι μόνο υγεία- των συνανθρώπων μας. Ως ιατρός Ορθοπεδικός οφείλω να επισημάνω ότι οι παράγοντες που ευνοούν και καθορίζουν την πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των μυοσκελετικών νοσημάτων ξεκινάει από νωρίς και είμαι βέβαιος ότι θα αναλυθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων των έγκριτων συναδέλφων ιατρών τους οποίους και ευχαριστούμε για την επιστημονική συμβολή τους».

Στην διαδικτυακή εκδήλωση, συμμετείχε και η  Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Συλλόγου, αλλά και τους Ομιλητές Ιατρούς. Ακόμα, επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιου είδους δράσεις, καθώς η πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου δεν πρέπει να αμελείται ακόμη και εν μέσω πανδημίας.

Οι Ιατροί Δρ. Χρήστος Κοσμίδης Χειρουργός Ορθοπεδικός και ο Ανδρέας Αλεξούδης Ρευματολόγος εισηγήθηκαν πάνω στα  θέματα της Οστεοπόρωσης, της Ινομυαλγίας και των Ρευματικών Νοσημάτων. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα πάνω σε αυτό τα θέματα.

Η δράση θα επαναληφθεί με νέο θέμα επικεντρωμένο πάντα στην πρόληψη μυοσκελετικών νοσημάτων.