Πορευόμαστε προς ένα σύγχρονο υγειονομικό σύστημα συμβατό με τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες των τεχνολογιών της πληροφορίας και των τηλεπικοινωνιών
Γ. Πατούλης

Στο 2ο eHealth Forum του οποίου συνδιοργανωτής ήταν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δικτύου και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο πολίτης/ασθενής μπαίνει στο επίκεντρο μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας. Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης: «Πρόκειται για μια συνολική συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, στην κατεύθυνση της πρόληψης και της αγωγής της υγείας των πολιτών, καθώς και στην ενδυνάμωση των ασθενών. Εμείς, στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, χρησιμοποιούμε τις σύγχρονες αυτές τεχνολογίες μέσα από τη χρήση του λογισμικού που διαθέτουν τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης Υγείας, γνωστά ως ΚΕΠ Υγείας».

Το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική υγεία εξελίσσεται και αλληλεπιδρά με τις εθνικές στρατηγικές των ευρωπαϊκών χωρών, τόσο της Ε.Ε. όσο και των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Το eHealth Forum είχε σαν στόχο να προσφέρει ευκαιρία για παρουσίαση καλών πρακτικών των γειτονικών χωρών, για συζήτηση των ανεπίλυτων ζητημάτων και για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπευθύνων, των παραγόντων της αγοράς, της πληροφορικής και της υγείας.

Κατά τη διάρκεια του eHealth Forum διερευνήθηκαν τα θεμελιώδη ζητήματα της διαλειτουργικότητας, της πιστοποίησης εφαρμογών και λογισμικού, ενώ παρουσιάστηκαν υπηρεσίες για την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, την παρακολούθηση και τη διαχείριση της υγείας με τη βοήθεια τεχνολογιών της πληροφορίας και των τηλεπικοινωνιών. Επίσης, συμπεριέλαβε συνεδρίες για τη διαχείριση των δεδομένων ασθενών, τις κατευθυντήριες οδηγίες για τις εφαρμογές mhealth και άλλες.

Συμμετοχή είχε και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με περίπτερο στο οποίο υπήρχε συνεχής παρουσίαση των ΚΕΠ Υγείας. Τη δυνατότητα κάθε δημότη να έχει το δικό του Ιατρικό φάκελο επεσήμαναν τα στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας , μέσα από το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας. Ο δημότης μπορεί να ανεβάσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ώστε να έχει τον δικό του ενημερωμένο φάκελο. Επίσης, μέσω του λογισμικού ειδοποιούνται αυτόματα οι δημότες  για τις προληπτικές  εξετάσεις που πρέπει να κάνουν στο πλαίσιο του επαναληπτικού ελέγχου τους.

2nd-ehealth-forum-1