Γ. Πατούλης: «Με στοχευμένες δράσεις, όπως αυτή, προάγεται η ευζωία των πολιτών της Ερέτριας»

Ο Δήμος Ερέτριας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 80 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κ. Αντώνη Κρόκο, Χειρ. Ορθοπαιδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Παναγιώτα Μπούγα, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής, εκπρόσωπος του Δήμου Ερέτριας για το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Γενική Γιατρός, δήλωσε: «Η σημασία του προληπτικού ελέγχου και της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ανεκτίμητη. Η οστεοπόρωση αποτελεί μια σιωπηλή νόσο η οποία πλήττει άτομα άνω των 50 ετών και κυρίως γυναίκες. Μπορεί να μην απειλεί άμεσα τη ζωή των ανθρώπων, επηρεάζει όμως σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Στόχος του Δικτύου είναι η διατήρηση της υγείας των πολιτών. Μέσα από τη συνεργασία μας με το Σύλλογο “Πεταλούδα” και το Δήμο Ερέτριας επιδιώκουμε να εξαλείψουμε την άγνοια πάνω σε ένα ζήτημα, μείζονος σημασίας, όπως είναι η οστεοπόρωση. Ελπίζουμε να συνεχιστεί με την ίδια εγρήγορση η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η μεγάλη προσέλευσή τους για έγκαιρο προσυμπτωματικό έλεγχο».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Στη δράση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Επιστημονικού Τμήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας συμβάλλοντας στη σχεδίαση και ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου αξιολόγησης της οστεοπόρωσης προάγοντας έτσι ταυτόχρονα την έρευνα αλλά και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αρχής, του ΕΔΔΥΠΠΥ, του Συλλόγου Πεταλούδα και της Οργανωτικής Επιτροπής.

Όλοι έδωσαν την υπόσχεση για συνέχιση της συνεργασίας και τον προγραμματισμό ανάλογων δράσεων και στο μέλλον.