Γ. Πατούλης: «Πρωταρχικός μας στόχος η ευαισθητοποίηση και η ορθή ενημέρωση της οικογένειας μέσω των Ακαδημιών Γονέων»

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. και την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» πραγματοποίησε στις 5 Απριλίου την 6η υβριδική συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Γαλαξίας».

H έκτη συνάντηση είχε ως θέμα «Διατροφικές συνήθειες και παρεκτροπές στην μετά Covid εποχή» και εισηγήτρια ήταν η Παιδίατρος MSc, PhD ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ, κα Ελένη Παναγούλη .

Οι ερωτήσεις των γονέων και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα του μεγάλου αυτού θέματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους πολίτες για την παρακολούθηση επιμορφωτικών ημερίδων, όπως η συγκεκριμένη. Οι Ακαδημίες Γονέων αποτελούν σημαντικό μας αρωγό στη διάδοση της γνώσης, καθώς με τους εξειδικευμένους επιστήμονες που συμμετέχουν κάθε φορά, τίθενται οι βάσεις για ορθή ενημέρωση και κατανόηση των προβλημάτων».
Η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας κα Μαρία Κουρή, σαν ιατρός ακτινοδιαγνώστρια στηρίζει τις υβριδικές ημερίδες «Ακαδημίες Γονέων από το Α έως το Ω», οι οποίες ενισχύονται από τον ρόλο επιστημονικών φορέων στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των πολιτών. Πάντα δίπλα στην οικογένεια, τα παιδία και τους εκπαιδευτικούς ενθαρρύνει την αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία θέτει σοβαρά ζητήματα, τα οποία απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας.