Γ.Πατούλης: «Ως Δίκτυο στοχεύουμε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση για την καλύτερη διατήρηση της υγείας τους»

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», διοργάνωσαν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς ο κόσμος προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 05 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 60 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από την κυρία Δάσου Αικατερίνη, Ενδοκρινολόγο.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Το παρόν στη διάρκεια των εξετάσεων έδωσε ο Αντιδήμαρχος Kοινωνικής Μέριμνας κύριος Μπέλλος Χαράλαμπος ο οποίος αφού ευχαρίστησε το ΕΔΔΥΠΠΥ για τη συνεργασία της εκδήλωσης του προσυμπτωματικού ελέγχου και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει, έδωσαν την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Εν μέσω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται σε δράσεις που προάγουν την αξία και τα οφέλη του προσυμπτωματικού ελέγχου. Ως Δίκτυο προσπαθούμε να μην στερείται κανένας πολίτης το δικαίωμα της προληπτικής εξέτασης, διοργανώνοντας αξιόλογες παρόμοιες δράσεις».

 

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις στο μέλλον.