Γ. Πατούλης: ‘’ Με καθημερινές και στοχευμένες δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στη πρόληψη και την προστασία της υγείας των πολιτών μας

Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 86 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του Εμμανουήλ Αλέξιου Βερυκοκάκη, Χειρ. Ορθοπαιδικού. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών κα Ρένα Χαλκιαδάκη δήλωσε: «Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου για τους κατοίκους του.

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών θα ήθελα να ευχαριστήρω από καρδιάς τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα για την πρωτοβουλία του που συμβάλλει καίρια στην πρόληψη της οστεοπόρωσης καθώς και το προσωπικό του για την άψογη συνεργασίας μας, τον ιατρό ορθοπαιδικό κο Βερικοκάκη, για τις ιατρικές του συμβουλές και το ΕΔΔΥΠΠΥ για τη διαμεσολάβηση του στην πραγματοποίηση της δράσης.

Τέτοιες συνεργασίες είναι επιβεβλημένες και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι αγκαλιάζονται θερμά από τον κόσμο».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε : «Με δράσεις, όπως η συγκεκριμένη το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας. Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Menarini Hellas για την ευγενική Χορηγία της.