Γ. Πατούλης: « Η Υγεία των δημοτών προάγεται μέσα από δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου »

Το ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας-Μαγούλας του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 22 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 85 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Γεώργιο Γιουρμετάκη, Χειρ. Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Ελευσίνας και δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα στο Δήμο Ελευσίνας σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια έγκαιρη και έγκυρη συγχρόνως εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου τους για την οστεοπόρωση. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος αποτελεί πρωταρχικό σκοπό του Δικτύου μας».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου, τόνισε τα εξής: «Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε για άλλη μία φορά με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”, αυτή τη φορά όμως, μέσω του ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας-Μαγούλας. Είναι σταθερή επιδίωξή μας μέσω των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας να προωθούμε την πρόληψη και την πρόσβαση στη δημόσια υγεία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών. Η δράση για τις εξετάσεις οστεοπόρωσης είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στο κοινό, γεγονός που μας παρακινεί να γινόμαστε όλο και πιο ενεργοί ως ΚΕΠ και να επιδιώκουμε συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς υγείας, με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών μας».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.