Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου για την σκελετική υγεία, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς ο κόσμος από τις περιοχές αυτές προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 20 και 21 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη σκελετική υγεία, εξυπηρετώντας πάνω από 100 άτομα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε επιστημονικά από τον κύριο Αλέξανδρο Γεράκη, χειρουργό ορθοπεδικό.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μας γεμίζει ικανοποίηση να βλέπουμε τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Καλαμαριάς στο Πρόγραμμα της Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Πεταλούδα και κυρίως να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους δράσεις για το όφελος των δημοτών στους οποίους δίνεται πραγματικά η δυνατότητα στην πρόληψη και συνεπώς στη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής ».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.