Γ.Πατούλης: ‘’ Υποστηρίζουμε ενεργά τις δράσεις που προάγουν την υγεία του πληθυσμού των ΟΤΑ-Μελών μας ’’

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 11 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 70 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από την κυρία Μαριέτα Μαρκέτου, Ενδοκρινολόγο. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Μέµα Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και δήλωσε: «Η προστασία και η διατήρηση της υγείας των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα μας. Μέσω του έγκαιρου προσυμπτωματικού ελέγχου μπορούμε να προλάβουμε τη νόσο της Οστεοπόρωσης. Συνεχίζουμε λοιπόν με πείσμα και με θέληση να προσφέρουμε στους πολίτες μας το καλύτερο δυνατό που μπορούμε στοχεύοντας στην πρόληψη της υγείας και τον προσυμπτωματικό έλεγχο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.