Η Εκστρατεία «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Στην Ημερίδα, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από σχολεία Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στην περιοχή του Δήμου Δελφών.
Στην Ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής ο οποίος δήλωσε:
Ο Δήμος Δελφών μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, συμμετέχει στην σημερινή ημερίδα, γιατί βασική μας προτεραιότητα είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των δημοτών, καθώς και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Η ενημέρωση των δημοτών από έγκριτους επιστήμονες για την σημασία της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και την αξία του εμβολιασμού, δημιουργεί μια νέα γενιά με άλλη νοοτροπία σε σχέση με την χρήση των αντιβιοτικών και με υγιείς συνήθειες και συμπεριφορές.
Επί πλέον επειδή η σημερινή ημερίδα υλοποιείται, με την συνένωση δυνάμεων των ΟΤΑ, με την υποστήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά κυρίως το πολύ ενδιαφέρον υλικό, που θα παρουσιάσει η οργανωτική ομάδα, θεωρούμε θα επιτύχει τον στόχο της να μεταφέρει τα κατάλληλα μηνύματα για την χρήση των αντιβιοτικών και να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας.
Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία και ευόδωση των εργασιών της ημερίδας