Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, η πρώτη ενημερωτική συνάντηση, ανοιχτή στο ευρύ κοινό, που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας. Με θέμα «Φροντίζουμε για την υγεία των παιδιών μας», οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με:

  • «Εμβολιασμός και Αντιεμβολιαστικό κίνημα» από την κα Σοφία Στράτου, Παιδίατρο, Επιμελήτρια Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών
  • «Νόσοι των δοντιών – Πρόληψη» από την κα Άλκηστη Γιαννοπούλου, Οδοντίατρο, Επιμελήτρια Α’ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας
  • «Τροφική επιλεκτικότητα σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης» από τον κ. Αναστάσιο Μώκα, Εκπαιδευτικό, Λογοθεραπευτή S.I.
  • «Ο ρόλος της διατροφής στην παιδική ηλικία» από τον κ. Ιωάννη Σουπιό, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, B. Sc., M.P.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Δημήτριος Πάκος, ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε τόσο τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας, κα Νικολέτα Λάμπρου και κα Άντζελα Μπέζα, που εργάζονται εθελοντικά όσο και την πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής Α/βαθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, κα Χριστίνου Τζέλλου. Η συζήτηση συντονίστηκε από την κα Νικολέτα Λάμπρου, νοσηλεύτρια MPH, υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τους ενημερώνει πως οι δράσεις συνεχίζονται.