Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και με την Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αττικόν» – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης» – www.soranos.org διοργάνωσε με επιτυχία, ημερίδες στα Λύκεια της πόλης με θέμα «Αγωγή Υγείας για την Εφηβική Ηλικία», την Τετάρτη 3 Μαΐου και την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017.

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες που συμμετείχαν, ο κ. Παναγιωτόπουλος Δημήτριος, Ειδ/νος Μαιευτικής Γυναικολογίας, Γ΄Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν», ο κ. Ρήγος Ιωάννης Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν» και ο κ. Θεοδώρου Αλέξανδρος Ειδ/νος Μαιευτικής Γυναικολογίας, Γ΄Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν», ανέλυσαν σημαντικά θέματα στους μαθητές των Λυκείων σχετικά με τις Βασικές αρχές αντισύλληψης καθώς και με τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – HPV λοίμωξη και με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις συντονίστηκαν από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τα θέματα Υγείας – Καρδιολόγο Γιώργο Μπεκιάρη.

Στο τέλος της κάθε ημερίδας ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων και διανεμήθηκε έντυπο υλικό.