Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα (8 Μάρτη) ο Δήμος Περιστερίου διοργάνωσε με επιτυχία, ημερίδα με θέμα «Αγωγή Υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα», την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό χώρο του κτιρίου ΚΥΒΕ.

Η ημερίδα διεξήχθη από το ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και με την Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αττικόν» – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης» – www.soranos.org

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες που συμμετείχαν ανέλυσαν σημαντικά θέματα γυναικολογικών νοσημάτων, παθήσεων των φλεβών των κάτω άκρων και την σημασία και την τεχνική του θηλασμού.

Η εκδήλωση αυτή συντονίστηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τα θέματα Υγείας – Καρδιολόγο Γιώργο Μπεκιάρη, ο οποίος στον πρόλογό του ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες γιατρούς και μαίες και υπεσχέθη στους παρευρισκομένους ότι η προσπάθειά του για ανακούφιση των συμπολιτών μας από τον πόνο της αρρώστιας θα συνεχιστεί.

Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησαν προγραμματισμένα δωρεάν PAP test και δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Περιστερίου.

Οι ομιλητές της ημερίδας ήταν οι ακόλουθοι.

Βαρυτιμιάδη Αγγελική
Ειδικ/μενη Μαιευτικής Γυναικολογίας Γ΄Μ/Γ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Γραμματικάκης Ιωάννης
Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Γ΄Μ/Γ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Δημακάκος Ευάγγελος
Παθολόγος-Αγγειολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών-Αγγειολογικό Ιατρείο Γ.Ν. «Σωτηρία», τ. Πρόεδρος Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας

Θεοδώρου Αλέξανδρος
Ειδικ/μενος Μαιευτικής Γυναικολογίας Γ΄Μ/Γ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Ξανθοπούλου Θεοδώρα
Μαία – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Ρήγος Ιωάννης
Μαιευτήρας-Γυναικολόγος – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Σαλαμαλέκης Γεώργιος
Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών-Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄Μ/Γ Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Χρονοπούλου Μαρία
Μαία – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν»