Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Σαλαμίνας στις 6/02/2020  με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια»

 

Γ. Πατούλης: «Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι σημαντική και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ορθή ενημέρωση των παιδιών για την χρήση αντιβιοτικών καθώς και για την αξία του εμβολιασμού. »

 

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»,  οργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την ευγενική χορηγία της Pfizer,  Ημερίδα  ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Σαλαμίνας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Σαλαμίνας και απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, στους νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών της περιοχής και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και  σημασίας των εμβολίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ για το Δήμο Σαλαμίνας κα. Θεοχαρούλα Κοντούλη που ευχαρίστησε την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πρόεδρο τον κο. Παναγιώτου Θεόδωρο, την συντονιστική επιτροπή και τους καλεσμένους, τονίζοντας ότι η  προφύλαξη της νέας γενιάς και η ασφάλεια των πολιτών είναι υποχρέωση όλων μας. Τον χαιρετισμό ακολούθησε ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών και παιδείας κος Παντελής Διολέτης, που έκανε μια μεγάλη αναφορά στην σημασία της ενημέρωσης των πολιτών στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, υποστηρίζοντας όλες τις δράσεις που ωφελούν υπέρ της υγείας των πολιτών, όπως τα θέματα χρήσης των αντιβιοτικών και εμβολίων.

Στη συνέχεια η κα. Νταίζη Παπαθανασοπούλου,  Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά, αφού αναφέρθηκε περιληπτικά στο πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας των φορέων Εκπαίδευσης και ΕΔΔΥΠΠΥ,  προκειμένου να αλλάξει, από την παιδική ηλικία, η νοοτροπία στην χρήση των αντιβιοτικών, καθώς και στον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών στην προαγωγή της Υγείας.

Η κα. Παπαθανασοπούλου μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου του Δικτύου κ. Γεώργιου Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος τόνισε ότι: «Οι εκπαιδευτικοί, διαδραματίζουν ιδιάζοντα ρόλο στην ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την ορθή στάση απέναντι στην λήψη αντιβιοτικών και στην εμβολιαστική τους κάλυψη. Αξιοποιούμε την καθημερινή σχέση που διατηρούν με τα παιδιά και κατά την οποία μπορούν να περάσουν σπουδαία μηνύματα». Η κα. Παπαθανασοπούλου έδωσε επίσης στους εκπαιδευτικούς κατευθύνσεις σχετικά με την αξιοποίηση του υλικού που έλαβαν.

Η κυρία Συμπάρδη Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος της Α παθολογικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας πραγματοποίησε εξαιρετική ομιλία, διαφωτίζοντας τους εκπαιδευτικούς και γονείς για τη χρήση αντιβιοτικών και εμβολίων, απαντώντας στους προβληματισμούς τους,   με συντονίστρια την κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου.

Το παρών έδωσαν  Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιώργος Παναγόπουλος,Ο πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος του Ν.Π.Δ.Δ άθλησης ,κοινωνικής πολιτικής και παιδείας πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θοδωρής Παναγιώτου, κα Βάγια Κεραμάρη γραμματέας της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κα Κότσυφα Αλεξάνδρα ειδική σύμβουλος σε θέματα υδάτινου περιβάλλοντος και η κα. Βάσω Καπαραλιώτη, τακτικό μέλος του ΔΣ  του Ν.Π.Δ.Δ άθλησης ,κοινωνικής πολιτικής και παιδείας.