Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη Καρκίνου του Προστάτη» που διοργάνωθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στην Αντωνειάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (παράρτημα Βέροιας).

Στην εκδήλωση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Κικιδάκης Επιμελητής Α’ της Ουρολογικής Κλινικής Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας). και η Χαρά Κοντού, Βιοπαθολόγος (Μικροβιολόγος).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, τονίζοντας την ανάγκη της γνώσης και της πρόληψης. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο που αρχικά ευχαρίστησε το ΚΕΠ Υγείας για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη των νοσημάτων. Όπως ανέφερε, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Μια νόσος που στα πρώτα στάδια δεν έχει συμπτώματα και γι’ αυτό επιβάλλεται η συχνή εξέταση.

Την εκδήλωση προλόγισε και ο πρόεδρος παραρτήματος Βέροιας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, τονίζοντας τη σημαντικότητα της εκδήλωσης για δυο λόγους, τόσο γιατί ο καρκίνος του προστάτη με έγκαιρη διάγνωση θεραπεύεται όσο και για τους ιατρούς ομιλητές που επιλέχθηκαν για την ενημέρωση του ακροατηρίου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Ιατρός και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας Χρήστος Κούτρας.