Δελτίο Τύπου

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ

 στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων

Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ψαχνών το σεμινάριο των Α΄ Βοηθειών. Η δράση αυτή είχε σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παρευρισκόμενων πολιτών, εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ  καθώς έλαβαν και την σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας στην κατάμεστη αίθουσα του Γυμνασίου Ψαχνών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πίστεψε στην ότι «Η γνώση μπορεί να σώσει μια ζωή». Έχοντας αρωγούς τους εθελοντές της ΕΔΟΚ, απέκτησαν γνώσεις, πρακτικές και δεξιότητες, τις οποίες δε χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να εφαρμόσει, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς, έδωσε το παρόν στο σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, τονίζοντας την σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για την πληροφόρηση των πολιτών και δείχνοντας, για ακόμη μία φορά, την ευαισθητοποίηση του Δήμου σε θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών.

Η εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων για θέματα υγείας, κα Αφένδρα Σοφία, λόγω της ιδιότητάς της  ως ιατρού του ΕΣΥ , επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών στις Α΄ Βοήθειες και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη, που πλήθος αγκάλιασε την νέα αυτή προσπάθεια. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση παρόμοιων δράσεων το προσεχές διάστημα και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε σχετικά: «Υπάρχει ανάγκη για ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Η έγκαιρη παρέμβαση έχει αποδειχτεί σωτήρια».