Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών σε πολίτες της χώρας, προάγει την ασφάλεια μέσα από χρήσιμες οδηγίες για το σωστό χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, κ. Ιωάννης Καλαφατέλης, δήλωσε :«Θέλω να ευχαριστήσω το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, οι οποίοι σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου παρείχαν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και θα έλεγα σωτήριο εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, το οποίο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρκετοί συμπολίτες μας. Η γνώση πράγματι σώζει ανθρώπινες ζωές και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους μας να αποκτήσουμε τουλάχιστον τις δεξιότητες εκείνες που θα μπορούσαν να αποβούν σωτήριες και καθοριστικές σε μια δύσκολη στιγμή. Συνεχίζουμε όλοι μαζί να σχεδιάζουμε και να προσφέρουμε χρήσιμες υπηρεσίες, που αποσκοπούν σε ένα καλύτερο επίπεδο πρόληψης και υγείας για τους δημότες μας».

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας, κ. Γεωργία Κριεμάδη, δήλωσε: « εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές του σεμιναρίου, που με χαρά μας μετέδωσαν τις πολύτιμες γνώσεις τους, όσο και σε όλους τους συμπολίτες μας που με το ενδιαφέρον τους έδειξαν πως υπάρχει πολύ ανθρωπιά».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μας προκαλεί χαρά και ικανοποίηση, η μεγάλη προσέλευση των πολιτών του Δήμου Διονύσου στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη. Η θερμή ανταπόκριση, μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε να διοργανώνουμε χρήσιμες δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, που στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. Ενεργούμε έγκαιρα θέτοντας ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή».