Δελτίο Τύπου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ

στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε: «Ο Δήμος μας έχει μια μακρά προσφορά στον εθελοντισμό και στις δράσεις αλληλεγγύης. Αυτό δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε, αλλά αντιθέτως να βασιζόμαστε σε αυτή την παράδοση για να γινόμαστε ακόμη ισχυρότεροι για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και συνέργεια! Ευχαριστούμε πολύ  τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ, καθώς και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο που εντελώς δωρεάν προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες»

Η Δημοτική Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης στο ΕΔΔΥΠΠΥ Άννα Ασπραδάκη,δήλωσε: «Η μεγάλη συμμετοχή σας στο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας, μας δείχνει τον δρόμο. Η αγαστή συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ αποτελεί μια ακόμα ομπρέλα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε σημαντικά πράγματα που αφορούν στην υγεία μας. Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις δράσεις μας… αφού έχουν κατανοήσει την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου ζητήματος. Οι πρώτες βοήθειες όταν γίνουν σωστά, μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Δεν πρέπει να χάνουμε ευκαιρίες για να μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην νοσηλεύτρια του Δήμου μας Μαρία Ματσούνη που οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την επιτυχημένη μας εκδήλωση και βέβαια ένα ευχαριστώ στις έμπειρες εθελόντριες τις ΕΔΟΚ οι οποίες με άμεσο και μεταδοτικό τρόπο έκαναν την παρουσίαση.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικήςδήλωσε: «Υπάρχει ανάγκη για ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Η έγκαιρη παρέμβαση έχει αποδειχτεί σωτήρια. Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα για την καλύτερη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, καθώς η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη και, εκ του αποτελέσματος, σώζονται ζωές. »