Γ. Πατούλης: «Οι εκπαιδευτικές δράσεις αποτελούν συμμάχους μας στην πρόληψη»

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ», το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής για τους κατοίκους του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες, καθώς είναι μια γνώση που μπορεί να χρειαστεί σε καθημερινές στιγμές.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, κ. Άσπα Παναγιωτακοπούλου δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις δράσεις για την Πρόληψη και τη Δημόσια Υγεία. Η πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση είναι το κλειδί για την διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η προσέλευση των πολιτών στη δράση μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προώθηση της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας. Σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων- ΕΔΟΚ προσφέραμε αυτή την εκπαίδευση, ώστε όλοι οι δημότες να έχουν πρόσβαση σε βασικές γνώσεις Α’ Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας και ολοένα και περισσότεροι πολίτες να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν».