Γ. Πατούλης: «Οι εκπαιδεύσεις σε ζητήματα πρόληψης είναι σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Βριλησσίων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στον 1ο Παιδικό Σταθμό Βριλησσίων το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης αναφερόμενος στη δράση, δήλωσε σχετικά : «Ο Δήμος Βριλησσίων αρωγός σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα της δημόσιας υγείας, προστασίας και ασφάλειας των δημοτών, διοργανώνει και υλοποιεί ανάλογες δράσεις κι εκδηλώσεις, όπως τη σημερινή για τις Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και Πρόεδρος του ΟΚΠΑ, κα Β. Αρσένη – Λάμπρου δήλωσε: «Μετά από δυόμιση χρόνια αποχής, λόγω κορωνοϊού, ξαναρχίζουν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για την πρόληψη της ζωής όλων μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η ανταπόκριση των πολιτών μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς μας αποδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα αυτών των δράσεων. Οι βασικές Α’ Βοήθειες και η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση αποδεδειγμένα σώζουν ζωές. Σε συνεργασία με το Δήμο Βριλησσίων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων προχωρήσαμε σε αυτή τη δράση έχοντας ως γνώμονά μας την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των δημοτών».