Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλει με έμπρακτο τρόπο στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022,  το εξαιρετικά χρήσιμο  σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς περισσότεροι από 150 δημότες έλαβαν μέρος, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κος Πέτσας Στέλιος, δήλωσε ότι οι γνώσεις που προσφέρει ένα  σεμινάριο Α΄ Βοηθειών έχουν ιδιαίτερη σημασία, συνεχάρη τους διοργανωτές και εξήρε τον κόσμο για την συμμετοχή του. Τέλος, ευχαρίστησε τις εθελόντριες- παρουσιάστριες της ΕΔΟΚ για την προσφορά και το έργο τους.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Βρεττός Μιχάλης, δήλωσε ότι: «Το  Σεμινάριο Α’ Βοηθειών είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο, κάτι που διαπιστώθηκε και το προηγούμενο καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αχαρνών».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε: «Η αξία των δράσεων αυτών κατέχει σημαντικό ρόλο στο Δίκτυο μας, καθώς ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε μέσω των προγραμμάτων μας την Εκπαίδευση Α’ Βοηθειών που αποδεικνύεται σωτήρια σε καταστάσεις που απειλούν την ανθρώπινη ζωή. Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, απέδειξε έμπρακτα ότι η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο αποτελεί σημαντικό δείγμα για την κατεύθυνση των δημοτών  προς την πρόληψη της υγείας τους».