Γ. Πατούλης:«Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι 80 συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

H Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας του Δήμου Σερρών, κα. Σωτηρία Πάνου, δήλωσε:  Οι πρώτες βοήθειες διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους. Δεν είναι υποχρέωση αλλά μπορεί να σώσει μια ζωή. Ο Δήμος Σερρών πραγματοποιεί διαδοχικά μια σειρά σεμιναρίων για τις πρώτες βοήθειες και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με πρωταρχικό σκοπό τη δυνατότητα όλων να παρέμβουν σε επείγουσες καταστάσεις.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, επεσήμανε: «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός πώς μεγάλο μέρος πολιτών του Δήμου Σερρών, έλαβε συμμετοχή στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τις Α’ Βοήθειες. Αυτό μας δίνει ώθηση να  συνεχίσουμε και να οργανώνουμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, που έχουν ως στόχο την προαγωγή της υγείας των πολιτών».