Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε με νέες δομές την πρόληψη της άνοιας»

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής πραγματοποίησε το Σάββατο 18/01/2020 τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας. Είναι μια νέα κοινωνική δομή που υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων προστέθηκε στις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, την υποστήριξη των πασχόντων του Δήμου μας, την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους ενώ παράλληλα θα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού  Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) κ. Δημήτριος Πάνου απεύθυνε χαιρετισμό  τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της λειτουργίας αυτής της νέας δομής προς τους δημότες της πόλης μας. Σημείωσε  ότι είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την Άνοια . Γιατί σε μια κοινότητα φιλική προς την άνοια, τα άτομα με άνοια έχουν καλή ποιότητα ζωής ,αποτελούν ενεργά και χρήσιμα μέλη, αντιμετωπίζονται με σεβασμό και κατανόηση και έχουν την απαραίτητη πρακτική υποστήριξη και βοήθεια.

Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, υπεύθυνη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Αγνή Νάκου, η οποία επισήμανε την σημαντικότητα αυτής της νέας δομής για την πόλη μας και την αρωγή της Περιφέρειας Ηπείρου στην προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Επίσης, παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α..

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής απευθυνόμενος με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ανέφερε «Είμαστε κοντά στους ασθενείς που πάσχουν από άνοια και στις οικογένειές τους, έχοντας ως βασικό σκοπό τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Συνεπώς, συμπράττουμε ως φορείς με την κατάλληλη επιστημονική και έγκυρη καθοδήγηση παρέχοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλο ένα σημαντικό εργαλείο υπέρ της προαγωγής υγείας των δημοτών. Δημιουργούμε Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την άνοια κατά τόπους σε όλη την περιοχή της Αττικής ώστε ο ασθενής να έχει άμεση υποστήριξη, προσβλέπουμε όμως παράλληλα και στην ευαισθητοποίηση με έγκαιρο διαγνωστικό έλεγχο στις ηλικιωμένους συμπολίτες μας άνω των 65. Ενώ έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στο Δήμαρχο κο Μωυσή Ελισάφ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δομή».

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την Δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η οποία τόνισε ότι η ίδρυση αυτών των Συμβουλευτικών Σταθμών παρέχει στα άτομα με άνοια πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα ώστε να νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους.

Ο Συμβουλευτικός αυτός Σταθμός θα λειτουργεί κάθε Τρίτη –Πέμπτη 09:00-13:00 στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, (Α. Ζίννη 12 – πλησίον Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής), τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2651023239 και 2651054266.