Το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια εγκαινίασαν στον Δήμο Φυλής Χρήστος Παππούς και Γιώργος Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Η Αττική ενισχύεται διαρκώς από Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την Άνοια διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολιτών»

 

Μια νέα σημαντική Κοινωνική  Δομή στήριξης των δημοτών, το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια,  εγκαινίασαν το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου από κοινού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς,  παρουσία αιρετών, εργαζομένων  και  κόσμου.

Ο Χρήστος Παππούς στο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως με τη νέα κοινωνική δομή ο Δήμος Φυλής κάνει «ακόμη ένα βήμα μπροστά»  και επεκτείνει τα κοινωνικά του προγράμματα.  «Εγκαινιάζουμε σήμερα το Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια. Πέρα από τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, πέρα από τα μεγάλα έργα που ετοιμάζουμε με τον κ. Περιφερειάρχη έχουμε ως στόχο να είμαστε πρότυπος Δήμος και στα κοινωνικά ζητήματα» υπογράμμισε  ο Δήμαρχος Φυλής που δήλωσε ανοιχτός στη στήριξη κάθε προγράμματος που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη αφού τον καλωσόρισε, και τον ενημέρωσε για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο,  υπογράμμισε  πως ο Δήμος Φυλής βασίζει πολλά στη στήριξη της Περιφέρειας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «Είμαι σίγουρος, αφού σε έχω δίπλα μου ότι θα προχωρήσουμε όσα έχουμε από κοινού συντονίσει . Καλώς όρισες στην πόλη μας σαν φίλος. Καλώς όρισες στην πόλη μας ως Περιφερειάρχης. Είσαι  πάντα ευπρόσδεκτος στη Φυλή  γιατί στηριζόμαστε σε σένα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε μαζί σε ότι έχουμε προγραμματίσει» κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε στο χαιρετισμό του «πως κάθε πολίτης της Αττικής  χρωστάει  στη Φυλή». Ο Περιφερειάρχης  Αττικής ανακοίνωσε σήμερα κατά την ομιλία του στο Δήμο ότι πόροι ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν εκ της Περιφέρειας για να συνδράμουν σε ανάγκες του Δήμου στο πλαίσιο του γενικότερου προϋπολογισμού.  Αναφερόμενος στο Συμβουλευτικό Κέντρο είπε πως «Σήμερα εγκαινιάζουμε το κέντρο  για την Άνοια, μια νόσο που δεν πρέπει να έχουν οι πολιτικοί. Δεν πρέπει να ξεχνούν -και εμείς δεν ξεχνάμε -αυτά που υποσχόμαστε».

«Με το Χρήστο Παππού μας συνδέουν κοινές  αυτοδιοικητικές προσπάθειες και οι δύο αγαπάμε τις πόλεις μας και τους πολίτες μας» είπε ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος  χαρακτήρισε επιδημία που είναι υπαρκτή σε μεγάλο αριθμό οικογενειών τη νόσο του Alzheimer. «Πρέπει να μεριμνήσουμε να προλάβουμε μέσα από την πολιτική της πρόληψης οτιδήποτε αφορά τον πολίτη και να δημιουργήσουμε την  Περιφέρεια της υγείας και της ευεξίας  για τους πολίτες.  Η Αυτοδιοίκηση μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο  Υγιών Πόλεων δημιούργησε μια απάντηση  -που προφανώς στηρίζει  η Περιφέρεια – στις ενέργειες για Πρόληψη σημαντικών νοσημάτων»  υπογράμμισε ο Γιώργος Πατούλης.

Την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων  αλλά και την ανοδική τάση εμφάνισης της νόσου ανέλυσε η Δρ. Παρασκευή Σακκά Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer η οποία παρουσίασε παράλληλα με την εισήγησή της και πλούσιο οπτικό υλικό. Η Δρ. Π. Σακκά ευχαρίστησε τον Γιώργο Πατούλη που μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συνέβαλλε καθοριστικά για την δημιουργία κέντρων αντιμετώπισης της νόσου αλλά και το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την δημιουργία του κέντρου στα Άνω Λιόσια.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς που έγιναν στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Φυλής επίσημοι, αιρετοί και κόσμος μετέβησαν στην Κοινωνική Υπηρεσία όπου έγινε η τελετή των εγκαινίων της νέας δομής. Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατέρας  Τίτος.  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ξεναγήθηκε από το Χρήστο Παππού στο κτίριο που στεγάζει το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με χαρακτηριστικά videos με χαιρετισμούς και αγιασμό:

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη

https://www.youtube.com/watch?v=CW2MT0ofFl4

Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

https://www.youtube.com/watch?v=dAEbyw7isRQ

Χαιρετισμός Δρ. Παρασκευής Σακκά Προέδρου Εταιρείας Alzheimer

https://www.youtube.com/watch?v=M-g4oswUKyk

Τελετή Εγκαινίων στο Κέντρο Άνοιας του Δήμου Φυλής

https://www.youtube.com/watch?v=hJQ3Q2HfSq4