Δωρεά Ασύρματου Φορητού Υπερηχογράφου από την Εταιρεία ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ  ΑΕ., στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Γ. Πατούλης: «Μέριμνα μας, η διατήρηση της υγείας των πολιτών, μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου»

Μια νέα συνεργασία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια του Δικτύου για ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου (screening) στους πολίτες των ΟΤΑ μελών, σε όλη την Ελλάδα. Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε και ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Κίμων Καλόγλου, προχώρησε σήμερα, σε ΔΩΡΕΑ ενός Ασύρματου Φορητού Υπερηχογράφου για τις ανάγκες του ΔικτύουΗ τελετή παράδοσης – παραλαβής, έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ, του Δικτύου. Την παραλαβή του μηχανήματος πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούληςενώ παρόντες ήταν επίσης, ο κ. Αστέριος Ζομπάς, Διευθυντής Πωλήσεων της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ Α.Ε., τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα. Μαρία Αϊδίνη και ο Συντονιστής Προγράμματος Υγιών Πόλεων της Περιφέρειας Αττικής κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Ο υπερηχογράφος C3 HD που παραχωρήθηκε στο Δίκτυο, διαθέτει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, με έτοιμα προγράμματα ελεγχόμενα από τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης καθιστώντας την εξέταση άμεση και αποτελεσματική. Επιπλέον, με το ενσωματωμένο σύστημα CLARIUS TELEMEDICΙNE υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εξέτασης από έμπειρους ιατρούς από απόσταση, καθώς και η καθοδήγηση του εξεταστή. Προσεχώς θα σταλεί περαιτέρω ενημέρωση στους ΟΤΑ μέλη, σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω μηχανήματος.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κ. Καλόγλου και δήλωσε : «Σε μια περίοδο που η Υγεία δοκιμάζεται, πράξεις ευαισθητοποίησης όπως αυτή της εταιρείας ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε., δείχνουν πως έχουμε δίπλα μας αξιόλογους αρωγούς για να συνεχιστούν οι δράσεις που άπτονται την Προαγωγή Υγείας. Το προσφερόμενο ασύρματο σύστημα υπερήχων θα αξιοποιηθεί στο ακέραιο τόσο εντός της Περιφέρειας Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με έμφαση στους πιο απομακρυσμένους Δήμους που οι πολίτες έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε διαγνωστικά κέντρα».