Την Παρασκευή 22.04.2016, ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στους παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ωρωπού από την υπεύθυνη του Κε.Π. Υγείας Ωρωπού και Κοινωνική Λειτουργό κα Β. Αγγελούση.

Θέμα των ομιλιών ήταν η οριοθέτηση και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, τα σπουδαιότερα ίσως θεμέλια για την υγιή ένταξη των παιδιών στην κοινωνία αλλά και για τη δημιουργία δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, στοιχείο σημαντικό για την πορεία τους στη ζωή.

Κατά το σεμινάριο, αναλύθηκαν τεχνικές διαχείρησης οριοθέτησης, συζητήθηκαν τρόποι για το πώς είναι δυνατό να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση του νηπίου, χωρίς να επηρεαστεί η προσωπικότητά του και παρουσιάστηκαν παραδείγματα διάδρασης παιδιού-γονέα σε ορισμένες καταστάσεις που αποδεικνύουν πως είναι δυνατή η χειραφέτηση των πρώτων, μέσα από την ενθάρρυνση και την καλή διάθεση να διδαχτούν από τα λάθη τους, αλλά και την πρόκληση να προσπαθήσουν να μη τα επαναλάβουν στο μέλλον.

Με το πέρας των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση με εισηγητές τους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι έθεσαν τα ερωτήματά τους, εξέφρασαν τους φόβους τους για το πώς είναι δυνατό να διαχειριστούν το θυμό των παιδιών τους χωρίς αρνητικές συνέπειες και άκουσαν τις προτάσεις της Κοινωνικής Λειτουργού για ένα χαρούμενο σπίτι με χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά.

Για την άψογη συνεργασία, ευχαριστούμε τις διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών Μηλεσίου κα Καλλιακμάνη Ελένη, Αυλώνα κα Βοζίκη Αγγελική, Συκαμίνου κα Γκουντούμα Αλεξάνδρα και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ. Μιχάλη Τόλια.

Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού