Γ. Πατούλης: «Βασική μας προτεραιότητα η προαγωγή της υγείας και η ενίσχυση της ευεξίας των πολιτών»

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου η πρώτη για τη χρονιά 2022-23 και η πρώτη δια ζώσης, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Γαλαξίας».

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, τον φορέα για την υποστήριξη της οικογένειας του Δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και την «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής», του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και άλλων φορέων.

H πρώτη συνάντηση είχε ως θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες – Σχολικό Περιβάλλον και Εκπαίδευση» και εισηγήτρια ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής –Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστημονική Υπεύθυνη των προγραμμάτων ΕΚΠΑ – Π.Ο.Υ. «φιλικών» για εφήβους και κατάρτισης του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής. Οι ερωτήσεις των γονέων και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα του μεγάλου αυτού θέματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των πολιτών και ιδιαίτερα, των παιδιών και των γονιών τους, καθώς οι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν ένα πολυσύνθετο θέμα, το οποίο χρήζει επιστημονικής υποστήριξης. Με την ορθή ενημέρωση από τους έγκριτους επιστήμονες και με τη συμμετοχή όλων μας, ευελπιστούμε στη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για τα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά με αυτό το ζήτημα».

Η επόμενη συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου.