Γ. Πατούλης: «Πρωταρχικός μας στόχος η ευαισθητοποίηση και η ορθή ενημέρωση της οικογένειας μέσω των Ακαδημιών Γονέων»

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου η πέμπτη για τη σεζόν 2022-23 και πέμπτη δια ζώσης, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Γαλαξίας».

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, τον φορέα για την υποστήριξη της οικογένειας του Δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και την «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής», του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και άλλων φορέων.

H πέμπτη συνάντηση είχε ως θέμα «Έκφραση της σεξουαλικότητας παιδιών και εφήβων» και εισηγητής ήταν ο Παιδίατρος, MSc, Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ, Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», κ. Αθανάσιος Θήριος. Οι ερωτήσεις των γονέων και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα του μεγάλου αυτού θέματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους πολίτες για την παρακολούθηση επιμορφωτικών ημερίδων, όπως η συγκεκριμένη. Οι Ακαδημίες Γονέων αποτελούν σημαντικό μας αρωγό στη διάδοση της γνώσης, καθώς με τους εξειδικευμένους επιστήμονες που συμμετέχουν κάθε φορά, τίθενται οι βάσεις για ορθή ενημέρωση και κατανόηση των προβλημάτων».